VISSIA is de kunstenaarsnaam van Nynke Vissia (1975). Zij heeft er in 2022 voor gekozen om haar voornaam te schrappen om 1) haar kunst op te dragen aan haar voorouders – van beide kanten – die haar manier van kijken naar de werkelijkheid significant gevormd hebben, en 2) om een ruim decennium van persoonlijke transformatie te vieren.

“Als ik kijk ‘in kaders’, wordt alles overzichtelijker en rustiger.
Door via de camera naar de wereld te kijken, zie ik mínder,
maar neem ik dat wat ik wél zie bewuster en in méér detail waar.
Er gebeurt dan iets wat ik versta als serendipiteit;
mijn intuïtie laat me schijnbaar toevallige vondsten doen,
die subtiele en vaak onbesproken universele waarheden onthullen.”

Wie is Nynke dan?

Geknipt en gekiekt door Vet Haar Den Haag maart 2023
Geknipt en gekiekt door Vet Haar Den Haag maart 2023

Hoi! Ik ben Nynke Vissia. Geboren in Dar es Salaam Tanzania in 1975, een tikkeltje ‘anders’, en ik probeer rond te komen van mijn kunst door het aan een zo breed mogelijk publiek aan te bieden. Mijn (foto)grafische werk is – denk ik – heel toegankelijk, vaak vol van kleur en emotie. Iedereen kan er zijn/haar/hen eigen reflectie in waarnemen. Het probeert te spiegelen, een glimp te geven in het hoofd van de kijker zelf. Het is letterlijk mijn bedoeling om kunst te maken waar iedereen iets mee kan. Kunst zou volgens mij moeten gaan over de mens en, zoals Mondriaan het zo mooi zei: “kunst moet de evolutie verbeelden”. En dat probeer ik dus. Ik hoop zoveel mogelijk lachen op mensen hun gezichten te toveren. Want wat hebben we nou nodig als we maar liefde hebben voor elkaar?

❤️ VISSIA 2023.

VISSIA is autodidact, en na ballotage toegelaten als kunstenaarslid bij Kunstenaarsvereniging Sint Lucas (2021) en De Onafhankelijken (2023). Zij woont en werkt vanuit Amsterdam. De stad heeft haar veel gegeven, maar ze verlangt stiekem naar een simpeler leven op een rustigere plek. 38 vierkante meter begint nogal krap te worden; onpraktisch, belemmerend krap. Liefst zou VISSIA zich vestigen in (de buurt van) de stad Groningen. Tips in die óf in andere leuke richting (omgevingen Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Zwolle?) zijn dus van harte welkom. Gebruik daarvoor mijn contactformulier met als onderwerp: ATELIER/HUIS. Mijn dank zal groot zijn.

Het werk van VISSIA is te koop vanaf €200 exclusief verzend- en administratiekosten inclusief 9% BTW met factuur op naam en adres. Je ontvangt na een aanbetaling (50%) en een levertijd binnen Nederland van zo’n drie á vier weken – het kan na aanbetaling pas gemaakt worden – een mooie direct en eenvoudig aan één klein spijkertje in je muur op te hangen art print op mdf, met handgeschilderde randen, op kleur afgestemd met de fotoranden. Jouw inbreng is daarbij altijd welkom, maar ik hou daarbij wel mijn eigen stijl graag een beetje consistent. 👩‍🎨

Het werk is gesigneerd en voorzien van een in handschrift ingevulde en op de achterzijde van het werk gemonteerde, ondertekende Artist Certificate met vermelding van de originele aankoper en aankoopdatum.

Bij interesse, vul mijn contactformulier in met als onderwerp INTERESSE, dan ontvang je 100% vrijblijvend mijn prijsplan retour, naast een persoonlijke boodschap! 

💫