VISSIA is de kunstenaarsnaam van Nynke Vissia (1975). Ze heeft er in 2022 voor gekozen om haar voornaam te schrappen om haar kunst op te dragen aan haar voorouders – van beide kanten – die haar manier van kijken naar de werkelijkheid significant gevormd hebben, én om een ruim decennium van persoonlijke transformatie te vieren.

“Als ik kijk ‘in kaders’, wordt alles overzichtelijker en rustiger.
Door via de camera naar de wereld te kijken, zie ik mínder,
maar neem ik dat wat ik wél zie bewuster en in méér detail waar.
Er gebeurt dan iets wat ik versta als serendipiteit;
mijn intuïtie laat me schijnbaar toevallige vondsten doen,
die subtiele en vaak onbesproken universele waarheden onthullen.”

Wie is Nynke dan?

Geknipt en geschoren door Mirey Walker, Amsterdam, 28 november 2023.

Hoi! Ik ben Nynke Vissia. Geboren in Dar es Salaam Tanzania in 1975. Het is mijn bedoeling om kunst te maken waar íedereen iets mee kan. Mijn (foto)grafische werk is vaak vol van kleur en emotie. Iedereen kan er z’n eigen reflectie in waarnemen. Het probeert te spiegelen, een glimp te geven in het hoofd van de kijker zelf. Piet Mondriaan vond: “Kunst moet de evolutie verbeelden”. Dát probeer ik tenminste, denk ik. Maar ik hoop óók en vooral een lach op zoveel mogelijk gezichten te toveren.

❤️ VISSIA 2023.

VISSIA is geballoteerd kunstenaarslid bij Kunstenaarsvereniging Sint Lucas (juli 2021) en De Onafhankelijken (januari 2023). Ze woont en werkt in Amsterdam.

Interesse?

Werk van VISSIA is te koop vanaf €200 inclusief 9% BTW, exclusief eventuele bijkomende (verzend- en administratie)kosten.

Na aankoop of aanbetaling (minimaal 50%) en een levertijd binnen Nederland van drie á vier weken ontvang je een mooie direct op te hangen art print op paneel. Indien nodig, help ik met ophangen.

Het werk wordt gesigneerd en voorzien van een ingevulde en ondertekende Artist Certificate.

Bij interesse, vul mijn contactformulier in met als onderwerp INTERESSE (zodat ik er niet overheen kijk), dan ontvang je 100% vrijblijvend een voorstel en een persoonlijke boodschap.

💫