VISSIA heeft er in 2022 voor gekozen om haar voornaam te schrappen om haar kunst op te dragen aan haar voorouders – van beide kanten – die haar manier van kijken naar de werkelijkheid significant gevormd hebben, én om een ruim decennium van persoonlijke transformatie te vieren.

“Als ik kijk ‘in kaders’, wordt alles overzichtelijker en rustiger. Door via een kadrering naar de wereld te kijken, zie je mínder, maar neem je dat wat je wél ziet bewuster en in méér detail waar. Er gebeurt dan iets wat ik versta als serendipiteit; mijn intuïtie laat me schijnbaar toevallige vondsten doen, die subtiele universele waarheden onthullen.”

Geknipt en geschoren door Mirey Walker, Amsterdam, 28 november 2023.

Hoi! Ik ben VISSIA (Dar es Salaam/Tanzania, 1975).
Als multidisciplinair kunstenaar is het mijn intentie om kunst te maken die íedereen kan raken. Al op jonge leeftijd raakte ik geïnspireerd door het latere werk van Piet Mondriaan, die vond: “Kunst moet de evolutie verbeelden”. Dat is ook mijn overtuiging. Mijn abstract-(sur)realistische werk is vaak vol van kleur en emotie. Het probeert te spiegelen, een glimp te geven van de gedachtenwereld van de beschouwer. Dat kan verrassend uitpakken!

❤️ VISSIA 2024

VISSIA is geballoteerd kunstenaarslid bij Kunstenaarsvereniging Sint Lucas (lees het ballotageverslag d.d. 15 juli 2021) en De Onafhankelijken (januari 2023). Ze woont en werkt in Amsterdam.

Interesse?

Het werk van VISSIA is te koop!

Bij interesse, vul mijn contactformulier in met als onderwerp INTERESSE (zodat ik er niet overheen kijk), dan ontvang je 100% vrijblijvend een voorstel en een persoonlijke boodschap.

💫